Air File, Raşel Ve Laminasyon Kumaş Nedir? Nerelerde Kullanılmaktadır?

Air File, Raşel Ve Laminasyon Kumaş Nedir? Nerelerde Kullanılmaktadır?

Air file kumaş, raşel kumaş ve laminasyon kumaş birçok yönden birbirinden ayrılan ve farklılık gösteren, çok kullanılan kumaşlar arasındadır. Bu kumaşların ortak özellikleri hepsinin oldukça sağlam ve dayanıklı kumaşlar olmalarıdır.

Airfile Kumaş Nedir? Ne İşe Yaramaktadır?

Air file kumaş en sağlam ve dayanıklı kumaşlar arasında yer almakta ve sıklıkla kullanılmaktadır. Birçok farklı desene sahip olan bu kumaş file ya da çizgili desenlere sahiptir. airmesh kumaş olarak da bilinen bu kumaş boyunluk, omuzluk, dirsek desteği gibi önemli araçların yapılmasında kullanılmaktadır. Bu hava geçiren bir kumaş olması koluyla kolay bir kullanım sağlamaktadır.

Air file kumaş birçok alanda, birçok ürünün üretiminde kullanılmaktadır. En çok kullanıldığı sektör giyimdir. Ayakkabıların, çantaların, terliklerin üretiminde su geçirmezlik özelliği dolayısıyla air file kumaş tercih edilmektedir. Aynı zamanda otomobil koltuklarında da airfile kullanılmaktadır.

kumas 1

Raşel Kumaş Nedir?

Raşel kumaşlar söz konusu rüzgar ve yağmur olduğunda en dayanıklı ve sağlam olarak bilinen kumaşlar arasında yer almaktadır. Parlak bir görüntüye sahiptir, bu sebeple çeşitli bayrak yapımlarında da bu kumaş kullanılmaktadır. Dış mekanlarda rüzgara, yağmura, kara dayanıklı olması açısında, sokaklarda kullanılacak eşyaların yapımında raşel örme kumaş tercih edilmektedir. Bayraklar, afişler bu kumaş ile yapılmaktadır.

Bayrak yapımında en çok tercih edilen kumaşlar raşel ve alpaka kumaştır. İki kumaş da dayanıklı ve güvenilir olmaları yönünden benzerlik gösterir. Raşel kumaş birçok alanda kullanılmaktadır. En çok tercih edilen kumaş türleri arasında yer almaktadır.

 Laminasyon Kumaş Nedir?

 Lamine kumaş oldukça yumuşak bir kumaştır. Ancak yumuşak yapısı olmasına karşın son derece dayanıklıdır. Su geçirmeyen bir kumaştır. İsmini laminasyon uygulamasından almaktadır. Laminasyon kumaş elde edebilmek için basınç ile birçok kumaş katmanı tek bir kumaş haline getirilir. Laminasyon kumaş kemer, ayakkabı gibi giyim ürünlerinin yapımında kullanılmaktadır. Bunun dışında kitapların kapakları, haritalar, ayraçlar ya da broşürler gibi ürünlerde laminasyon kumaş tercih edilmektedir.

Laminasyon kumaşlar tamamen cilt dostu olmalarıyla bilinmektedir. Herhangi bir alerjiye, cilt problemine sebep olmamaktadır. Çünkü insan sağlığına zararlı olabilecek hiçbir maddeyi içlerinde barındırmazlar. Bu sebeple gönül rahatlığıyla kullanılmalarında hiçbir sakınca bulunmamaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir