Afrika Mangosu Zayıflatır Mı?

İnternet reklamlarında karşınıza büyük ihtimalle çıkmıştır. “Afrika mangosu ile zayıflayın!” gibi sloganlarla içinde ne olduğu belli olmayan sağlıksız ürünler pazarlanmaya çalışılıyor. Kilo vermek için ne yol varsa denemeye düşünmeden razı olan bir kısım insanlar bunları satın alıyor. Peki ne bu Afrika mangosu?

Afrika mangosu Batı Afrika bölgesine ait ve Irvingia Gabonensis ağacından geliyor. Bildiğimiz mango meyvesına çok benziyor ve aynı şekilde meyve olarak yeniyor. Tohumları ise tıpta obezite, diyabetin kontrolü ve kolesterol düzeylerini azaltmakta kullanılıyor. Irvingia’nın yani Afrika mangosunun kuru ve taze meyvesının yetiştiği, uzun yıllardır doğal tüketim gıdası olduğu Afrika ülkelerinde obezite ve diyabet yok denecek kadar az. Bu yüzden ülkemizde de haplar üretilmeye başlandı.

Afrika mangosunun tohum ekstreleri ile ilgili çalışmalar, araştırmalar yapılıyor ancak şu ana kadar yapılan çalışmalar henüz yeterli değil. “Bu ilaçlar kilo verdirir “diyemeyiz. İnternetteki bu reklamlara inanmayın. Mucize diye reklam yapılan ürünlerin önemli bir kısmında Tarım Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda sentetik ve kullanılması yasaklanmış maddeler bulunmuştur. Beslenme şeklini düzene sokmadan zayıflamak mümkün değildir. Bir uzmana danışmak gerekir. Diyete yardımcı olacak ürünler de vardır ancak bunlar mutlaka eczanelerden alınmalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir