Adaçayı Erkekler İçin Zararlı Mı?

Bitki çaylarının hepsinin saymakla bitmeyen faydaları mevcut. Çok fazla bitki çayı tüketmenin hem erkek hem de kadın için zararları bulunsa da adaçayı için farklı bir durum mevcut. Adaçayı erkekler için zararlı mı ? Uzmanlar erkeklerin günde 2 fincandan daha fazla adaçayı içmemesi gerektiği konusunda uyarıyor. Sürekli tüketimde sperm sayısı azalabilmektedir. Erkeklerin hormon dengesini bozan bu çayı mümkün olduğunca az tüketmeleri tavsiye edilmektedir.

Dr. Ender Saraç, adaçayında doğal doğal kadınlık hormonu olan östrojene yakın bileşikler olduğunu bildirmekte ve erkekleri de bu çaydan günde 2 fincandan daha fazla kesinlikle tüketmemesi konusunda uyarmaktadır.

Dr Ender Saraç yanlış hazırlandığında veya fazla tüketildiğinde bitki çaylarının olumsuz etkilerinin oluştuğuna dikkat çekmektedir. Adaçayın kaynatılması tavsiye edilmemektedir. Haşlama ya da demleme şeklinde hazırlanıp tüketilmesi gerekmektedir. İki, en fazla 3 dakika kadar kaynatıp su içinde kalırsa o zaman faydalı olan maddeleri vermektedir. Çok kaynatıldığı durumda acı tat ortaya çıkacaktır ve bu tat çıkmasıyla zararlı maddelerin ortaya çıktığı söylenebilir.

Kadınlar için de aşırı tüketimi kalp çarpıntısı, düşük gibi tehlikelere yol açabilmektedir. Ayrıca emziren anneler için sütü azaltma etkisi olabildiği için adaçayı tüketmek tavsiye edilmemektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir