Açık Evlilik Nedir?

Amerika’da “açık evlilik” olarak adlandırılan bir evlilik sistemi geliştirildi. Bu kavrama göre evli olan kadın ve erkek istediği gibi başka insanlarla ilişki kurabiliyor. İstedikleri karşı cinsten insanla flört edebiliyor, gezip eğlenebiliyor. Tüm bireyler bundan haberdar oldukları halde mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürüyor. Hatta iki ayrı yerden çocuk sahibi bile olabiliyorlar.

acikevlilikHollywood yıldızı Goldie Hawn’un (65) eski kocası müzisyen Bill Hudson (62) 4 yıllık evliliklerini anlattığı kitapta çarpıcı iddialarda bulundu. Hudson Hawn’un açık evlilik fikrini savunduğunu öne sürdü. Hudson, kitapta “Goldie açık evlilik istiyordu. Yani evlenecektik ancak ikimiz de başkalarıyla cinsellik yaşamakta özgür olacaktık. Ancak ben bunu istemiyordum. Goldie 4 yıllık evliliğimiz süresince birçok erkekle birlikte oldu” dedi. Ünlü oyuncu Kate Hudson ikilinin kızı. Hawn, 1983 yılından bu yana Kurt Russell ile birlikte.

Bizden de Defne Joy Foster’in açık evlilik kurbanı olduğu söyleniyor. Evli ve 18 aylık çocuğu olan alkollü kadının başka bir erkeğin evinde kalması sonucunda onun açık evlilik yapmış olabileceği düşünüldü. 1970li yıllarda açık evliliği  “Mutluluğa Götüren Yepyeni Bir Formül” olarak tanımladılar. Amerika’da yoğun yaşanan bu evlilikler sürmüyordu, hızlı yaşantının verdiği ruhsal hastalıklar ve özensiz yaşamın getirdiği sorunlar sonucu mutluluk sağlanmıyordu. En çok fatura da çocuklara çıkıyordu. Bizim toplumumuzda da yayılmaya başlayan “açık evlilik” sorunsalı kimseyi mutlu etmeyecek ve toplumsal karmaşaya götürmekten başka bir işe yaramayacaktır.

Aslında adı konulmamış bile olsa içimizde gizlice bu evliliği yaşayıp da sesini çıkaramayan kadınlar var. Kocası başka bir kadınla görüştüğü halde ve kendisi de bunu bildiği halde kaybetme korkusuyla ses çıkarmayan kadınları hepiniz biliyorsunuzdur. Halinizden memnun değilseniz buna karar vermelisiniz.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir