Neutrogena Güneş Ürünleri Toplatılıyor

Yazın sıcaklar hepimizi bunaltıyor ve kendimizi serin sulara bırakmak istiyoruz. Bunu yaparken de güneşin yakıcı ve yıpratıcı etkilerinden korunmak istiyoruz. Güneşe çıkmadan önce bir koruyucu sürmek gerekiyor. En güvendiğimiz güneş koruyucu markalarına bile şüpheyle yaklaşmak gerek.

Benzen nedir? Nerelerde kullanılır?
Benzen, aren veya aromatik hidrokarbonlar olarak adlandırılan organik bileşikler sınıfının en basit üyesidir. Boya, ilaç ve kozmetik sektöründe kullanılan benzen, o kadar da masum değil.
Ulusal Kanser Enstitüsüne göre, “Benzene maruz kalmak lösemi ve diğer kan hastalıklarının gelişme riskini artırıyor”. CVS Health, benzer bulgular nedeniyle iki güneş sonrası bakım ürününün satışını da durdurdu. Ancak toksin açısından da pozitif test edilen diğer güneş kremleri ve güneş sonrası kozmetikler piyasada kalmaya devam ediyor.

gunes kremi

Bununla birlikte, test edilen güneş kremlerinin büyük çoğunluğu benzen içermiyordu ve uzmanlar, cildi güneşin yaşlanmasından ve kanserli etkilerinden korumak için güneş kremi kullanımının önemini vurguluyor.
Dermatolog Dr. Ranella Hirsch, “Bu, cilt kanserini önlediği bilinen güneş koruyucusunu kullanmayı bırakmak için bir neden değildir.

Benzen içeren güneş koruyucu markaları listesi

Neutrogena® Beach Defense® aerosolü
Neutrogena® Cool Dry Sport aerosolü
Neutrogena® Invisible Daily™ savunma aerosolü
Neutrogena® Ultra Sheer® aerosol
Aveeno® Protect + Refresh aerosol

J&J yaptığı açıklamada, “Benzen, güneş koruyucu ürünlerimizin hiçbirinde bir bileşen olmasa da, etkilenen aerosol güneş koruyucu bitmiş ürünlerin bazı örneklerinde tespit edildi” dedi. “Tüketiciler bu belirli ürünleri kullanmayı bırakmalı ve uygun şekilde atmalıdır.” Listede gördüğünüz ürünlerden herhangi birine sahipseniz onu kullanmayı bırakmalısınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir