3. Doz Aşıyla İlgili Dikkat Çeken Detay

Sinovac aşılarının 6. aydan itibaren koruyuculuğunun düştüğünü ve sağlık çalışanlarıyla 65 yaş üstü gruba Sinovac aşısı yapıldığını hatırlatan Türk Tabipleri Birliği İkinci Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, bu grubun hastalığa karşı korunması için 3. doz aşının gerekli olduğunu belirtti.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün gerçekleştirilen Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’deki 50 yaş üstü vatandaşlar ile sağlık çalışanlarına 3. doz aşı yapılacağını açıkladı. Bakan Koca’nın açıklamalarının ardından çok sayıda vatandaş da hangi aşıyı yaptırması gerektiği konusunda kararsızlığa düştü.

3 doz asilama

2. doz olarak hangi aşıyı olmalıyım?

ilk iki dozunu Sinovac olan kişilere Pfizer/BioNTech aşısını önerdiklerini, ilk iki dozu Pfizer/BioNTech olanlara ise üçüncü doz için biraz daha beklemeyi önerdiklerini belirtti. TÜİK verilerine göre Türkiye’de 50 yaş üzeri nüfus, toplumun yaklaşık yüzde 25’ini oluşturuyor. Bu da yaklaşık 20 milyon kişi demek. Türkiye’deki sağlık çalışanlarının sayısı da yaklaşık 1 milyon. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dünkü açıklamasında, kısa süre içinde Türkiye’de günde 1,5-2 milyon doz aşı yapılacağını söyledi.
Koca’nın bahsettiği düzeyde aşılama yapılabilirse, Türkiye’nin 10-15 gün içinde 50 yaş üzeri nüfusun ve sağlık çalışanlarının tamamını aşılayabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir