17 Ağustos’u Unutmadık…

17 Ağustos 1999 Marmara depreminin üzerinden 14 sene geçti. Her sene acıların tazelendiği, hayatını kaybedenlerin anıldığı gibi bu sene de anıldı. Büyük depremde resmi rakamlara göre 17 bin kişi öldü, 23 bin kişi yaralandı. Diğer kaynaklara göre ise 50 bin ölüm ve 100 bin’e yakın yaralı vardı. Yakınlarını kaybedenler üzerinden yıllar geçmesine rağmen 17 Ağustos tarihini duyduğunda acıları tazelenmekte.

Bu depremde birçok ülke bize yardım etmiştir. Tıbbi yardım, yardım ekibi ve araç gereç yardımında bulunan toplamda 52 ülke bulunuyor: Japonya, Belçika, İsrail, Azerbaycan, Bangladeş, KKTC, Kıbrıs Rum Kesimi, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Fas, Cezayir, Almanya, İtalya, Pakistan, Ürdün, Fransa, Rusya, İngiltere, Mısır, Yunanistan, Gürcistan, İsveç, Macaristan, Malezya, Finlandiya, Amerika Birleşik Devletleri yardım eden ülkelerin yalnızca yarısıdır.

Bu gibi bir acının bir daha yaşanmaması için yapılar denetleniyor, önlemler alınıyor fakat yetersizdir. Umarız böyle bir felaket bir daha yaşanmaz. Ölen vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, kalanlara sabır ve baş sağlığı diliyoruz…

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir